Gudstjeneste ved Pernille Vinge Karlsson

Højmesse i Margrethekirken. Kristi Himmelfarts dag

Torsdag d. 13. maj 2021 kl. 14.00 v. sognepræst, Pernille Vinge Karlson

Læsninger: Apostlenes Gerninger 1,1-11 og Markusevangeliet 16,14-20

Prædiken: Det er Kristi Himmelfart dag, og i dagens læsninger hører vi om, at Jesus bliver taget op til himlen.  Efter sin død og opstandelse mødte Jesus igen sine disciple, og i 40 dage vist han sig med jævne mellemrum for dem og talte med dem. Men nu er tiden kommet, hvor han skal derfra, og disciplene står nu tilbage og skal til at finde retning og mening i deres liv med hinanden.

Prædikenen handler om afslutninger og nye begyndelser. Om hvor svært det kan være at formulere de sidste ord, og om det særlige og nogle gange rastløse mellemrum, der indfinder sig, når vi står på kanten af noget nyt og ukendt.

Musik: Vi bl.a. synge ”Når æbletræet hvide gren” og ”Du forsvandt ind i skyen” fra 100 salmer og ”De dybeste lag i mit hjerte” og ”Solen stråler over vang” fra Salmebogen.

Kirkekaffe: Efter gudstjenesten er der mulighed for at mødes over en kop eftermiddagskaffe. Vores fantastiske frivillige sørger for, at der er kaffe på kanden og lidt godt til.

Vi håber på at se jer til en hyggelig eftermiddag!

Vel mødt!