Lørdag d. 21. september 2019, Kl. 11:00 til kl. 13:00

Vi begynder med brunch og efterfølgende vil Kirsten Busch Nilsen fortælle om  teologen Dietrich Bonhoeffer (1906-1945). Viljen til at være til stede i sin tid med de opgaver og problemer, som den historisk, politisk og kulturelt bød på, var et fortegn for den tyske teolog Dietrich Bonhoeffers liv. Han blev en af dem, der med baggrund i kristendommen stærkest kritiserede nazismen. Men det desillusionerede blik på samtiden var med til at skærpe hans blik for de forpligtelser, som sammenbruddet af værdier i 1930’ernes og 1940’ernes Tyskland måtte indebære for kirke og kristendom i fremtiden. Foredraget ridser hovedlinjerne i Bonhoeffers teologi op. Hvad var det, der teologisk bevægede ham til at træffe de valg, han gjorde?

Kirsten Busch Nielsen er professor ved Københavns Universitet. Hun forsker, underviser og vejleder i faget dogmatik, som er en af teologiens klassiske discipliner. Siden 2013 har Kirsten Busch Nielsen været dekan for Det Teologiske Fakultet.

Kl. 12.30 afslutter Vibeke Tuxen med en kort gudstjeneste.

Kirsten Busch Nielsen
Margrethekirken
Gratis men der er mulighed for at give et bidrag til menighedsplejen