Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Højskoleeftermiddag - Kirsten Jensen Holm - Send flere penge – B. S. Ingemanns dannelsesrejse (39)

MAJ
10

Højskoleeftermiddag - Kirsten Jensen Holm - Send flere penge – B. S. Ingemanns dannelsesrejse (39)


Fredag d. 10. maj 2019, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Johannes Døbers Kirkes krypt
20 kr. for kaffe med brød

For to hundrede år siden - i 1818 – drog B.S. Ingemann ud på sit livs rejse. Han var 29 år, var på 6. år forlovet med Lucie, men havde samtidig svært ved at se hvilken retning hans liv skulle tage.  Rejsen førte ham igennem Tyskland, Frankrig, Svejts og Italien, og den blev både længere og dyrere end han havde regnet med. Ved hjemkomsten gav han sine rejseoplevelser digterisk form i Reiselyren fra 1820 og 12 år senere i Smådigte og Reiseminder.

I dag – 200 år senere – drager en pæn del af den danske ungdom ud for at lære verden at kende, men også for at finde ud af hvem de selv er og hvad de vil med deres liv. Det er dog de færreste der efterfølgende giver rejsen lyrisk form. Til gengæld kan familie og venner følge med ud i det fjerne gennem mails og Facebook. Det er en af de mange forskelle der er på en dannelsesrejse anno 1819 og anno 2019. Men er der også lighedspunkter? Det vil vi kigge nærmere på i løbet af eftermiddagen.   

Om mig selv kan jeg sige, at jeg er præst, sidder i Ingemann-selskabets bestyrelse og har udgivet en bog om B.S. Ingemanns kristendom: Folkekær og dogmatisk ukorrekt.